Οι μπαταρίες με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πιο «σοφές» από αυτόν που τις έφτιαξε, μπορεί να αντιλαμβάνονται γεγονότα ή ακόμη-ακόμη μπορεί να επεξεργάζονται δεδομένα κι έτσι, πολλές φορές, να αρνούνται πεισματικά να φορτιστούν και να συμμετέχουν στην επικοινωνία μπαταριακού τύπου. Πιθανόν εντός των μπαταριών να κατοικεί κάποιος εξωγήινος ακτιβιστής ―καλής πάστας εξωγήινος― που την πάτησε πολύ πιο πριν από εμάς και ανέλαβε δράση για να διαφυλάξει την εσωτερική μας ισορροπία, όση μας έχει απομείνει από το συνεχές πάρε δώσε.
Η υπόθεση αυτή, που στην αρχή διατυπώθηκε σαν νερόβραστο αστείο από τον Τέλεσμαν, έναν Άγγλο ηλεκτρολόγο, στάθηκε αφορμή για περαιτέρω έρευνα. Διαπιστώθηκε λοιπόν, ότι εντός των μπαταριών του υπολογιστή και του κινητού, δεν κατοικεί κάποιος εξωγήινος, αλλά συμβαίνει κάτι χειρότερο: Οι υποδοχείς των μπαταριών έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν σε χρόνο απειροελάχιστο στη νέα μπαταρία την εμπειρία τους από την οδυνηρή πορεία εκφόρτωσης και την ποιότητα των δράσεών μας που οδηγούν σ΄ αυτή. Η απίστευτη αυτή ανακάλυψη έφερε στην επιφάνεια με τη σειρά της την εξής διαπίστωση: Οι παντελώς ανώφελες, άνευ περιεχομένου, δράσεις που εκφορτίζουν τις μπαταρίες μας φθάνουν στο ογδόντα τοις εκατό, δεκαοκτώ τοις εκατό αφορούν σε τυπικές επαφές χωρίς κανένα ενδιαφέρον με το οικογενειακό περιβάλλον και μόνο το δυο τοις εκατό φαίνεται να είναι δράσεις αναγκαίες και κάπως σημαντικές.
Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα η εκφόρτιση προκαλείται κυρίως ανώφελα, με αποτέλεσμα τα άψυχα, οι μπαταρίες εν προκειμένω, να αρνούνται να σπαταλούν το δυναμικό τους. Το γεγονός αυτό εγείρει έναν σημαντικό κίνδυνο: Αν και άλλα άψυχα, ρούχα, γυαλιά, παπούτσια, τοστιέρες και διάφορα γκάτζετ αρχίσουν σταδιακά να αρνούνται να συμμετέχουν στη διαδικασία της εκφορτίσεως από την καθημερινότητά μας θα βρεθούμε στην άκρως δυσάρεστη θέση να εφεύρουμε επειγόντως νέα, απονήρευτα αντικείμενα, πριν προλάβουν και αυτά να υποπτευθούν ότι η θυσία τους δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.