Ο ρόλος του καπέλου
α. Κατάποση γλώσσας
Αν καταπιείτε τη γλώσσα σας, πράγμα που συμβαίνει σε όλους, μην ανησυχήσετε. Παραμένετε ασκεπείς και εν ορθία στάσει, ώσπου η γλώσσα να κατέβει στο στομάχι. Τότε αρχίζει η ψαύσις του στομάχου προς εντοπισμό της γλώσσας και η απαλή τριβή εκ των κάτω προς τα άνω, ώστε η γλώσσα ανερχόμενη να φτάσει στον οισοφάγο. Επιβάλλεται να βήξετε αμέσως ηχηρώς και ακατασχέτως, εφόσον διαθέτετε ακατάσχετο λογαριασμό. Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι η γλώσσα επανέρχεται τότε στη θέση της. Μην πιείτε νερό επί τρεις ημέρες, απαραίτητο χρονικό διάστημα για το στέγνωμα της γλώσσας στο στόμα. Επίσης δεν βγάζετε άχνα. Μπορείτε όμως να είστε καθισμένοι σε καρέκλα με την πλάτη όρθια και τα πόδια εν διαστάσει μέχρι να πιαστείτε. Να φοράτε το καπέλο σας για να μην πάρει το μυαλό σας αέρα. Κατά τις περιόδους της Σαρακοστής του Πάσχα και της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, όταν επιβάλλεται νηστεία σαράντα ημερών, οι πιθανότητες να καταπιείτε τη γλώσσα σας είναι ελάχιστες.
Σχετικά επιστημονικά άρθρα:
— «Η γλώσσα τσακίζει κόκαλα όπου τα βρει»
— «Γλώσσα χυδαία λέγεται ένα ψάρι του είδους solea vulgaris: Σόλα πατά και σ’ όλα απαντά»
— «Τόποι και τρόποι να φάτε την γλώσσα σας»
— «Περιέ και πιπέρι στη γλώσσα»
— «Να σου κόψω ή να σου ράψω τη γλώσσα;»
— «Γλωσσοφαγιά και μέθοδοι αντιμετώπισης του τυμπανισμού»
— «Γλώσσα λανθάνουσα της προσοχής δεν διαλανθάνει»
— «Άλλη η γλώσσα του λαγού και άλλη της κουκουβάγιας»
— «Μη βγάζετε γλώσσα όταν βρέχει, θα κρυώσει»
—«Γλωσσοδέτες, ονανισμός, βιβλιόρροια»
β. Δυσκοιλιότητα
Συμπτώματα
Η δυσκοιλιότητα είναι σύνηθες φαινόμενο επί των ημερών μας. Συμβαίνει σε όλους στιγμιαίως, τυχαίως, μοιραίως, σκοπίμως, υποχρεωτικώς, εξακολουθητικώς, μετά από γεύματα που στέκονται στο στομάχι, μετά από επαφές με δυσκοίλιους συνομιλητές, μετά από αχώνευτους λόγους λογίων, ιερομονάχων, εξομολογητών, θεραπευτών, εξωμοτών, αρχόντων, πληβείων, δεδικαστών, ακαδημαϊκών και άλλων του ιδίου φυράματος. Πρόσθετοι λόγοι είναι η πολυφαγία μέχρι σκασμού, η ατυχής σαρκική αναψηλάφηση και συνεύρεση, η έλλειψη χρημάτων, που συνιστά δυσκοιλιότητα λήγοντος του χρόνου εξόφλησης φόρων, προσαυξήσεων, τοκοχρεολυσίων, εξόδων κηδείας και οστεοφυλακίων, όταν δεν υπάρχει υλικό να γίνει παξιμάδι.
Θεραπεία
Η θεραπεία της δυσκοιλιότητας είναι μία, όπως έδειξαν ο Ιπποκράτης, ο Γαληνός, ο Μανιαδάκης και άλλοι Έλληνες ιατροί. Προσευχόμενοι ασκεπείς, ώστε να παίρνει το μυαλό αέρα και ιδού ο ανύμφευτος έρχεται και μακάριος ο δούλος ον ευρίσκει γρηγορούντα, πίνετε μία κουταλιά της σούπας κικινελαίου, κοινώς ρετσινόλαδο ή λιοντερίτσινο ή καστορέλαιο. Παραγόμενο από τροπικό είδος και αποτελούμενο κατά 94% από τριακυλογλυκερόλες, ενώ κατά τα λοιπά από μονογλυκερίδια και φωσφολιπίδια, το εν λόγω σχεδόν άοσμο φυτικό έλαιο έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη βιομηχανία και από μελανοχίτωνες, σύμφωνα με έμπνευση του ποιητή Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο. Εν συνεχεία κάθεστε ασκεπείς με γυμνά οπίσθια επί κολόνας πάγου, χωρίς να αποκλείονται τα παγάκια, ώσπου να παγώσει ο αφεδρώνας και να νιώσετε ότι η ώρα έχει φτάσει, παρόλο που δεν έχετε βάλει ξυπνητήρι. Φροντίστε οπωσδήποτε να μην απέχει ο χώρος ανακούφισης, τουαλέτα, καθίκι, γιογιό, χεσμεντζές, περισσότερο από δύο μέτρα. Προσέξτε να μη γλιστρήσετε και πέσετε, οπότε θα είναι αργά. Να φορέσετε καπέλο έπειτα. Σε περίπτωση που η δόση της μιας κουταλιάς σούπας δεν είναι αποτελεσματική, μπορείτε να πιείτε άλλη μία ή περισσότερες, μετά την παρέλευση μιας ημέρας, μιας εβδομάδας, ενός μήνα. Ποτέ κανείς δεν ξέρει πότε θα πεθάνει.
Όχι πια στο επόμενο
Προηγουμένως
Τρέχοντας επιτόπου / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Παράπονα που μας περιήλθαν / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Πώς περπατά η νύχτα (συμβουλές) / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)